Originalni rezervni deli

Za vzdrževanje strojev in nemoteno delovanje lahko pri nas naročite originalne nadomestne dele in s tem ohranite zmogljivost vašega motorja, saj kakovost originalni delov zagotavljajo dolgo življensko dobo. Najnujnejše dele kot so tesnila, jermeni, vžigalne svečke, vodne črpalke, črpalke goriva, ležaje, batne obročke, stikala ter senzorje in različni filtre držimo na zalogi v našem skladišču. Ob primernem planiranju pa lahko dobavimo nadomestne dele v roku 24 ur.

Na zalogi držimo tudi rezervne dele za starejše tipe motorjev, ki se ne proizvajajo več:

II -dvo valjni:

Z400, Z500, Z600, Z640

III - tri valjni:

D750, D850, D950, D1302

IV - štiri valjni:

V1200, V1502, V1702, V1902

V - pet valjni:

F2503-T, F2803

VI -šest valjni:

S2800

Kubota originalni rezervni deli

Za več informacij nas kontaktirajte

Kubota rezervni deli

Pristna kakovost nadomestnih delov

Da bi zagotovili najvišjo raven kvalitete so originalni rezervni deli Kubota zasnovani in izdelani v skladu s strogimi tovarniškimi standardi. V kolikor popravljate svoj motor sami ali vam servisirajo Kubotini strokovnjaki vam nudimo originalne nadomestne dele zaradi varnosti, zanesljivosti, učinkovitosti in garancije. Da bodo vaši motorji iz leta v leto delovali v najvišji zmogljivosti jim privoščite originalne rezervne dele, filtre ter motorno olje.

Kubota oljni filter

Oljni filtri

Filtri za motorno olje odstranjujejo razne nečistoče kot so kovinski delci v motornem olju ter ogljični odpadki kateri so posledica degradacije motornega olja. Pomanjkanje ali onesnaženje olja lahko privede do poslabšanja moči, porabe goriva in povečanega trenja in obrabe delov. To ne vpliva samo na zmogljivost motorja, ampak lahko povzroči tudi okvaro.

Kubota filter goriva

Filtri goriva

V gorivu se nahaja tudi voda in prah, naloga filtra goriva je, da odstrani primesi in dovede čisto gorivo do občutljivih delov motorja kot so visokotlačna črpalka goriva, skupni vod in injektorji. Kadar se naftni filter zamaši, prepusti nečistoče, prah in umazanijo v notranjost, kar pomeni višjo obrabo motorja in posledično manjšo moč ter krajšo življensko dobo.

Kubota zračni filter

Zračni filtri

Element zračnega filtra je sestaven del motorja, saj odstrani prašne delce in očisti vsesani zrak in s tem obvaruje vitalne komponente motorja. S pomočjo filtracije preprečijo vstop nečistoč v sam motor. Ko je vložek zračnega filtra zamašen ali poškodovan, motor ne dobi dovolj čistega zraka v zgorevalni sistem, kar se lahko pokaže kot poškodba turbopolnilnikov, ventilov ter batnih obročkov.

Motorno olje in maziva

Pri nas je poleg rezervnih delov možno naročiti tudi originalno motorno olje, ki je zasnovano tako, da dolgotrajno zaščiti notranjost vašega motorja. Kubotini inženirji priporočajo visoko kvalitetno mineralno motorno olje katero nudi minimalne vzdrževalne stroške ter maksimalno življensko dobo motorja. Motorna olja Kubota Power 15W-40 in Power Plus 10W-40 ali 10W-30 imajo odlično viskozno stabilnost pri delovanju in s tem zagotovijo optimalno mazanje motorja v vseh pogojih. Power Plus olja s svojo tehnologijo "low SAPS" ščitijo vse dizelske motorje kateri so opremljeni s sistemi za naknadno obdelavo izpušnih plinov in jim tako preprečijo prehitro polnjenje in podaljšajo življensko dobo.

Kubota motorno olje

SAPS - tehnologija maziva z majhno vsebnostjo sulfatnega pepela, fosforja in žvepla. Olje je namenjeno vsem dizelskim motorjem, ki so skladni z novejšo regulativo EU Stage IV ali EPA Tier 4. Lahko se pa uporabi tudi v motorjih, ki dosegajo prejšnje standarde.

Izbira primernega olja je ključna za mazanje in hlajenje pri vseh obremenitvah motorja zato Kubota priporoča izbiro orignalnega olja kateri poleg naštetih funkcij opravlja tudi funkcijo čiščenja saj in absorbcije delcev v notranjosti.

Kubota Power 15W-40 je primerno za vse turbinske in neprisilno polnjene motorje kateri niso opremljeni z naknadno obdelavo izpušnih plinov.

  • API: CG-4, CH-4, CI-4
  • ACEA: E3, E5, E7

Motorno olje Kubota Power Plus 10W-40 je primerno za motorje s filtrom trdih delcev (DPF).

  • API: CJ-4
  • ACEA: E7, E9

Motorno olje Kubota Power Plus 10W-30 je primerno za motorje s filtrom trdih delcev (DPF).

  • API: CJ-4
  • ACEA: E7, E9

Serijska številka motorja

Da se hitro pripravi ponudba rezervnih delov, ob povpraševanju obvezno navedite serijsko številko ter kodno številko motorja. Nahaja se na sledečih mestih (odvisno od serije motorja):

SSI serija - Small Spark Ignition
LSI serija - Large Spark Ignition

Super Mini

Z482 | Z602 | D722 | D902

Kubota Super Mini serijska številka

Na strani visokotlačne črpalke goriva.

Super 05

D1005 | D1105 | D1305 | V1505

Kubota Super 05 serijska številka

Pod izpušnim kolektorjem.

03 serija

D1803 | V2003 | V2203 | V2403

Kubota 03 serijska številka

Na mestu visokotlačne črpalke goriva.

07 serija

V2607 | V3307

Kubota 07 serijska številka

Pod sesalnim kolektorjem.

V3 / 00 serija

V3300 | V3600 | V3800

Kubota Super V3 / 00 serijska številka

Pod sesalnim kolektorjem.

OC serija

OC60 | OC95

Kubota OC serijska številka

Na ohišju motorja na strani ventilatorja.

EA / EL serija

EA330

Kubota EA / EL serijska številka

Na ohišju motorja na strani reduktorja.

WG serija

WG752 | Wg972

Kubota WG SSI serijska številka

Pod izpušnim kolektorjem.

WG serija

WG1605

Kubota WG LSI serijska številka

Pod izpušnim kolektorjem.

WG serija

WG1903 | WG2503

Kubota WG LSI serijska številka

Na strani visokotlačne črpalke goriva.

WG serija

WG3800

Kubota WG LSI serijska številka

Pod sesalnim kolektorjem.