130 let obstoja

Od svoje ustanovitve leta 1890 je podjetje Kubota korak za korakom napredovalo in prispevalo h globalnimi rešitvami.
Z izkušnjami in znanji se bodo nadaljnje soočali izzivi ter pomagali izboljšati prihodnost planeta ter omogočili boljše življenje za vse, ki živijo na njem.
Leta 2020 je Kubota praznovala 130. obletnico obstoja in je iskreno hvaležna vsem njihovim strankam in deležnikom, ki podpirajo razvoj in napredek. Naše podjetje je nastalo leta 1890, ko je Gonshiro Kubota ustanovil svojo livarno. "Naši izdelki ne bi smeli biti samo tehnično odlični, ampak tudi koristni za dobro družbe."
To je bilo prepričanje našega ustanovitelja in tistega, ki smo ga podedovali. Spodbujal nas je k ustvarjanju različnih izdelkov in storitev, ki prispevajo k družbi in življenju njenih članov z reševanjem družbenih izzivov, povezanih s hrano, vodo in okoljem.
Na podlagi izjave blagovne znamke "Za zemljo, za življenje" podpiramo in bomo še naprej podpirali prihodnost Zemlje in človeštva. Poudarja, da podpira uspešno življenje ljudi in hkrati varuje okolje te čudovite zemlje.

Korporacija Kubota
Predsednik in predstavnik direktorja
Yuichi Kitao
Predsednik Kubote Yuichi Kitao

Zgodovina podjetja Kubota

Je japonsko podjetje z več kot 80-letno tradicijo. Dolgoletne izkušnje in predanost kakovosti jo uvrščajo v sam vrh proizvajalcev industrijskih diesel in bencin/plin motorjev, poleg pa proizvaja tudi gradbeno in kmetijsko mehanizacijo ter njihovo opremo. Današnji razvoj je na vseh področjih vse bolj usmerjen z vrsto ekoloških omejitev, in Kubota je eden prvih proizvajalcev pogonskih motorjev z notranjim zgorevanjem, ki s svojimi tehnološkimi rešitvami hodi korak pred novimi svetovnimi regulativami. Vsi motorji odgovarjajo ekološkim normativom o hrupu ter izpustu plinov, kar velja za celoten EU in svetovni trg, po direktivi 97/68 EC in 2004/26/EC za fazo 3A (v ZDA faza 4 / Tier 4). Z razvejano strokovno mrežo servisnih in trgovinskih zastopnikov zelo angažirano spremlja vse vgradnje v garancijski dobi, poleg tega pa pokriva potrebe tudi za najstarejše še delujoče vgrajene motorje z dobavljivimi rezervami. Našteti argumenti in dolgoletna predanost napredku danes postavljajo Kuboto v svetovni vrh s tržnim deležem v svetu in po prepoznavnosti med uporabniki. Večletne izkušnje in predanost kvaliteti jih postavljajo v sam vrh industrijskih motorjev. "KUBOTA, THE ANSWER" je slogan podjetja, ki si prizadeva ostati najbolj zanesljiv in precizen proizvajalec industrijskih motorjev na dizelski, bencinski in plinski pogon.

Emisijski razred EU Stage V

Kubota Stage V logo

Doseči standard emisij Stage V je eden največjih izzivov za proizvajalce industrijskih motorjev. Dolgoletno trdo delo in načrtovanje motorjev v razvojnem oddelku je rezultat, s katerim je Kubota prejela certifikat Stage V je omenil Josef Shuck - vodja oddelka za motorje pri Kubota (Deutschland) GmbH. Serije motorjev 03, 07 in V3 so certificirane v Švici. Kjer so mejne vrednosti emisij v Švici enake kot predpisi EU Stage V, so lahko kupci prepričani, da Kubotini izdelki ustrezajo najstrožjim emisijskim standardom. Proizvajalci v Evropi, Aziji, Ameriki, na Bližnjem vzhodu in v Oceaniji lahko koristijo motorje za različne vrste vgradenj.

Kubota za vstop na trg obsežnega kmetovanja razširja svoj program večjih traktorjev z večjimi močmi. Ker se moči obstoječim motorjem ne da le povišati, so se inženirji v Kuboti posvetili raziskavam in razvoju nove linije motorjev, kateri bodo močnejši, varčnejši in ekološko bolj naravnani.

Globalna širitev podjetja

Uradnih zastopnikov

Skupno zaposlenih

67.4

Delež prihodkov (%)

Hrana, voda in okolje

Kubota hrana

Hrana

Kubota je eden vodilnih svetovnih proizvajalcev kmetijskih strojev, ki zajema tako kmetijstvo na suhem, kot tudi kmetijstvo z rižem. Njihov pristop se osredotoča na poslušanje povratnih informacij direktno od kmetov, kar omogoča razvoj izdelkov, ki ustrezajo potrebam strank in podpirajo kmetijstvo po vsem svetu.

Kubota voda

Voda

Kubota se je na področje vodne industrije vključilo pred približno 130 leti z izdelavo prvih japonskih železnih cevi za vodovod. Danes ponujajo izdelke in storitve na vseh korakih vodnega cikla. Za zaščito omejenih virov Zemlje in zagotavljanje varne, čiste vode vsem po vsem svetu uporabljajo tehnologije in izdelke, kateri so na visoki ravni.

Kubota okolje

Okolje

Kubotine tehnologije podpirajo bogat življenjski slog tako, da omogočajo globalno ohranjanje okolja ob gospodarski in industrijski rasti. Sem spadajo motorji, ki so vir energije za industrijo in bivanje, kosilnice in majhna gradbena oprema pa prispevajo k urbanemu vzdrževanju.

Kubota Report

je izdano poročilo katero vsako leto vključuje pregled novic po svetu, razne informacije o družbeni odgovornosti podjetja Kubota, okoljevarstvena poročila in potek rasti skozi leta. Cilj poročila je na razumljiv in enostaven način zagotoviti vsem, ki so povezani s podjetjem Kubota pregled poslovanja z globalnega vidika.
Za več informacij obiščite njihovo spletno stran in si oglejte revijo Kubota Report 2021.

30.000,000

Proizvedenih motorjev

4 - 157

Razpon moči (kW)

100%

testiranje proizvedenih motorjev

880,000

Proizvedenih motorjev z DPF

1.92

Prihodek (milijarda JPY)

CARB ULGE

Prvi s certifikatom (< 19 kW):