Preko 130 let

Od svoje ustanovitve leta 1890 je podjetje Kubota korak za korakom napredovalo in prispevalo k globalnimi reštivami.
Z izkušnjami in znanji se bodo nadaljnje soočali izzivi ter pomagali izboljšati prihodnost planeta ter omogočili boljše življenje za vse, ki živijo na njem.

Sporočilo predstavnega direktorja ob obletnici

Leta 2020 Kubota praznuje 130. obletnico. Iskreno smo hvaležni vsem našim strankam in deležnikom, ki podpirajo razvoj in napredek podjetja od naše ustanovitve.Naše podjetje je nastalo leta 1890, ko je Gonshiro Kubota ustanovil svojo livarno. "Naši izdelki ne bi smeli biti samo tehnično odlični, ampak tudi koristni za dobro družbe."
To je bilo prepričanje našega ustanovitelja in tistega, ki smo ga podedovali. Spodbujal nas je k ustvarjanju različnih izdelkov in storitev, ki prispevajo k družbi in življenju njenih članov z reševanjem družbenih izzivov, povezanih s hrano, vodo in okoljem.
Na podlagi izjave blagovne znamke "Za zemljo, za življenje" podpiramo in bomo še naprej podpirali prihodnost Zemlje in človeštva. Poudarja, da podpira uspešno življenje ljudi in hkrati varuje okolje te čudovite zemlje.

Korporacija KUBOTA

Predsednik in predstavnik direktorja
Yuichi Kitao

direktor Yuichi Kitao

Hrana, voda in okolje

food

Hrana

Pomagati pri oskrbi sveta s hrano in jo odpeljati v bogato prihodnost za hrano in človeštvo.

Kubota je eden vodilnih svetovnih proizvajalcev kmetijskih strojev, ki zajema tako kmetijstvo na suhem, kot tudi kmetijstvo z rižem. Njihov pristop se osredotoča na poslušanje povratnih informacij direktno od kmetov, kar omogoča razvoj izdelkov, ki ustrezajo potrebam strank in podpirajo kmetijstvo po vsem svetu.

Water

Voda

Dovod čiste in pitne vode vsakemu zemljanu.

Kubota se je na področje vodne industrije vključilo pred približno 130 leti z izdelavo prvih japonskih železnih cevi za vodovod. Danes ponujajo izdelke in storitve na vseh korakih vodnega cikla. Za zaščito omejenih virov Zemlje in zagotavljanje varne, čiste vode vsem po vsem svetu uporabljajo tehnologije in izdelke, kateri so na visoki ravni.

Okolje

Okolje

Izboljšati kakovost življenja za večje število ljudi.

Kubotine tehnologije podpirajo bogat življenjski slog tako, da omogočajo globalno ohranjanje okolja ob gospodarski in industrijski rasti. Sem spadajo motorji, ki so vir energije za industrijo in bivanje, kosilnice in majhna gradbena oprema pa prispevajo k urbanemu vzdrževanju.

Globalna širitev podjetja

Število podjetji po svetu:

187

Skupno število zaposlenih:

41,027

Delež prihodkov v 2019:

67.4%

Zgodovina podjetja

je japonsko podjetje z več kot 80 letno tradicijo. Dolgoletne izkušnje in predanost kvaliteti jo uvrščajo v sam vrh proizvajalcev industrijskih diesel in bencin/plin motorjev, poleg pa proizvaja tudi gradbeno in kmetijsko mehanizacijo ter njihovo opremo. Današnji razvoj je na vseh področjih vse bolj usmerjen z vrsto ekoloških omejitev, in Kubota je eden prvih proizvajalcev pogonskih motorjev z notranjim izgorevanjem, ki s svojimi tehnološkimi rešitvami hodi korak pred novimi svetovnimi regulativami. Vsi motorji odgovarjajo ekološkim normativom o hrupu ter izpustu plinov, kar velja za celoten EU in svetovni trg, po direktivi 97/68 EC in 2004/26/EC za fazo 3A (v ZDA faza 4 / Tier 4). Z razvejano strokovno mrežo servisnih in trgovinskih zastopnikov zelo angažirano spremlja vse vgradnje v garancijski dobi, poleg tega pa pokriva potrebe tudi za najstarejše še delujoče vgrajene motorje z dobavljivimi rezervami. Našteti argumenti in dolgoletna predanost napredku danes postavljajo Kuboto v svetovni vrh s tržnim deležem v svetu in po prepoznavnosti med uporabniki.
Večletne izkušnje in predanost kvaliteti jih postavljajo v sam vrh industrijskih motorjev. "Kubota, The Answer" je slogan podjetja, katero si prizadeva ostati najbolj zanesljiv in precizen proizvajalec industrijskih motorjev na dizelski, bencinski in plinski pogon.

Zgodovina podjetja Kubota